Украинският лидер Володимир Зеленски покани кандидата за държавен глава на САЩ и

...
Украинският лидер Володимир Зеленски покани кандидата за държавен глава на САЩ и
Коментари Харесай

Зеленски покани Тръмп в Украйна

Украинският лидер Володимир Зеленски покани претендента за държавен глава на Съединени американски щати и някогашен президент Доналд Тръмп да посети Украйна. В изявление за NBC News на 5 ноември Зеленски насочи предлагането в отговор на изказванието на републиканеца, че може да постави завършек на войната в Украйна за 24 часа.

Президентът на Украйна съобщи, че ще му потвърди по какъв начин това е невероятно. " Ако той може да пристигна тук, ще ми трябват 24 минути - да, 24 минути. Не повече - 24 минути, с цел да обясня на президента Тръмп, че той не може да ръководи тази война ", съобщи украинският водач.

" Президентът Байдън беше тук и мисля, че той разбра някои детайлности, които можете да осъзнаете единствено когато сте тук ", означи още Зеленски пред NBC.

На 15 септември Тръмп съобщи пред NBC News, че ще позволи спора за 24 часа, в случай че завоюва президентските избори следващата година. Той обаче отхвърли да даде каквито и да било детайлности.

" Бих го вкарал (руския деспот Владимир Путин - бел. ред.) в една стая. Бих вкарал Зеленски в една стая. След това щях да ги събера дружно. И щях да сключа договорка ", сподели претендентът на републиканците.

Възникнаха и въпроси за това какво би означавала победа на републиканците за бъдещата поддръжка на Съединени американски щати за Украйна. Докато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е парещ покровител на Киев, предоставяйки финансова и военна помощ в размер на 75 милиарда $ от началото на пълномащабната инвазия на Русия, претендентите за президентската номинация на републиканците значително се опълчиха на продължаващото финансиране на Украйна в този мащаб.

Зеленски съобщи, че не знае дали Тръмп ще поддържа Украйна, в случай че завоюва президентския избор.

Наскоро Зеленски отхвърли догатките, че войната е в задънена улица, като съобщи, че военните вършат нови проекти за " по-бързо напредване напред " и нанасяне на " непредвиден " удар по Русия.
ТЕМА преди 23 часа 1901 преди 1 ден 1610 преди 3 дни 3353
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР